Route en transport van goederen naar de Jaarbeurs

Milieuzone Utrecht

Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht waar een milieuzone voor oudere auto’s en vrachtwagens op diesel geldt. Mogelijk dat u hierdoor problemen ondervindt om toegang te krijgen tot het complex. Meer weten? Lees de informatie op de website van de gemeente Utrecht. Of vraag direct een ontheffing aan.

 

Opbouw

Voor Hal 2 kunt u zich melden op P1 (aanrijroute 300). U wordt hier geregistreerd en trekt dan een uitrijkaart. Voor hal 3 en 4 meldt u zich met uw toegangspas en € 50 borg bij aanrijroute 200.

In alle gevallen geldt een beperkte tijd voor laden en lossen. Overschrijdt u de toegestane tijd, dan vervalt uw borg (hal 3 en 4) of betaalt u voor een parkeerkaart (P1).

  • personenwagens en busjes max. 60 min.
  • bakwagens max. 90 min.
  • vrachtwagens max. 120 min.

Bekijk de routeplattegrond, ook handig om uit te printen. Aanvullende informatie vindt u op de pagina opbouw en demontage.

 

Parkeren

Wenst u langer dan de toegestane tijd te parkeren, dan dient u uw uitrijkaart af te rekenen.

NB: Er mogen geen vrachtwagens of losgekoppelde trailers op het parkeerterrein achtergelaten worden. Deze zullen worden verwijderd en de kosten hiervan zullen worden doorberekend.

Vrachtwagens parkeren tijdens beursdagen kan op de volgende locaties:

  • De Vlampijpstraat Tractieweg en Gietijzerstraat op bedrijventerrein Cartesiusweg
  • Bedrijventerrein Lage Weide
  • Bedrijventerrein Kanaleneiland-Zuid 

Personenauto's parkeren

Parkeerkaarten bestelt u bij Expopoint. Deze zijn geldig op P1, P3 en P4. Men biedt twee mogelijkheden:

  • een abonnement waarmee u meerdere malen per dag het parkeerterrein op- en af kunt rijden
  • een uitrijkaart waarmee u éénmalig uit kunt rijden

 

Tijden

Alleen indien noodzakelijk kunt met een auto de hallen inrijden tot donderdag 18:00 uur. Daarna gaan de deuren dicht. Afgifte van goederen is dan alleen nog mogelijk via een nader te bepalen ingang.

Op zaterdag en zondag is een ingang open van 8.00 tot 10.00 uur. 

Opslag en distributie

DB Schenker regelt de opslag van goederen op het jaarbeurscomplex en brengen deze op het juiste tijdstip naar uw stand. Wilt u hier gebruik van maken? Ga dan naar www.expopoint.nl . Alle bij ons ingeschreven exposanten ontvangen van Jaarbeurs de inloggegevens.  

 

Demontage

Exposanten 

Bent u exposant, bemant u ook uw eigen stand en gebruikt u uw auto of bus ook voor afbouw? Dan parkeert u ’s ochtends op het Jaarbeursterrein en koopt u een uitrijkaart bij de automaat. Op vertoon van u exposantenbadge verkrijgt u toegang tot het laad en losgebied. Bij het verlaten van het terrein gebruikt u uw uitrijkaart.

Standbouwers, vrachtverkeer en leveranciers

Standbouwers, transporteurs, leveranciers en groot vrachtverkeer dienen zich eerst te melden op Europalaan 32. Dit is al mogelijk vanaf 15:00 uur. Het terrein ligt naast de Jaarbeurs, volg de verwijsborden of gebruik het navigatieadres: Europalaan 32, 3526 KS Utrecht.

Zodra de grote transportdeuren open zijn (1 uur na einde beurs) wordt het vrachtverkeer gedoseerd naar de hallen gestuurd. Het is niet toegestaan om op de openbare weg te parkeren of daar te wachten tot men het terrein op kan. De openbare weg dient te allen tijde vrij te blijven.

 

Adresgegevens

Jaarbeursplein
3521 AL Utrecht 

telefoon: +31 (0)30 295 59 11

Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge en Mount Expo


Blader door onze brochure 2018

Nieuwsbrieven

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven


 direct inschrijven


 

Factsheets:

Factsheet Fiets en Wandelbeurs 2017 Utrecht

Factsheet Fiets en Wandelbeurs 2017 Gent

twitter

foto: Meinema