Fiets en Wandelbeurs Utrecht 2017

16.924 bezoekers tijdens tweede editie in Utrecht

Ondanks de winterse omstandigheden met vorst en flinke sneeuwval, heeft de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs toch nog 16.924 bezoekers getrokken

Evenals vorig jaar was er een succesvolle samenwerking met E-bike Xperience, dat tegelijkertijd in Jaarbeurs plaatsvond. Bezoekers van de beurs konden gratis naar Xperience, en omgekeerd. Aangezien het e-bike-event 2.835 mensen trok, komt het totaalaantal bezoekers voor beide evenementen op 19.759.

Fietsparcours

Veel fietsliefhebbers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om fietsen en e-bikes te testen op het grote parcours, dat dwars door twee hallen slingerde. Daarnaast waren er nog parcoursen voor kinderfietsen en mountainbikes op de Fiets en Wandelbeurs en voor e-mountainbikes en speed pedelecs op E-bike Xperience.

Stuntfietser

Met name zaterdagochtend was het zeer druk op de beursvloer. De fietsstunts van Krystian Herba, in verband met de promotie van de nieuwe route Green Velo in Oost-Polen, trokken veel bekijks. Veel interesse was er ook in de nieuwste trekkingbike-modellen van fietsexposanten, paradepaardjes die zowel ‘on-road' als offroad prima presteren. De info-markt voor wandelaars zag zwart van de bezoekers, die daar hun vragen over routes, uitrusting en accommodaties stelden.

Lezingen

In totaal waren er gedurende twee dagen maar liefst 115 lezingen en workshops. Veel bezoekers deden inspiratie op voor nieuwe reizen. Alle stoelen waren bezet bij de lezingen van onder anderen Marica van der Meer (fietsreis naar Australië), Jonathan Vandevoorde (wandelen in VS), Bert Stok (kustwandelingen in Galicië en Portugal), Johan Blom (navigeren met smartphone) en Paul en Marry Zandveld (fietsen in Spanje).

Video

 

 directinschrijven2


Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge en Mount Expo


Blader door onze brochure 2018

Nieuwsbrieven

Meld u aan voor onze nieuwsbrieven


Factsheets:

Factsheet Fiets en Wandelbeurs 2017 Utrecht

Factsheet Fiets en Wandelbeurs 2017 Gent

twitter

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer infomatie.

foto: Petra Visser