Lees dit online.

1 februari 2017

 

Groot-Frieslandpad nog in de race voor Wandeltrofee


Het Groot-Frieslandpad en het Vlaamse traject van de GR12 (Amsterdam-Parijs) zijn doorgedrongen tot de finale van de strijd om de Wandelroute van het Jaar 2017.

 

Dit seizoen zijn de uitverkiezingen in Nederland en België van de 'beste wandelroute' samengevoegd. De finale levert meteen al een klassieke 'Nederland-België' op. Het Groot-Frieslandpad is een route van het Nederlandse Wandelnet, het Vlaamse deel van de GR12 is van het Belgische Grote Routepaden. Drie andere genomineerden, het Groene Woud Pad, Dommelpad en Groene Corridor Noordwest-Brabant, maken geen kans meer op het winnen van de Wandeltrofee, de prijs van deze uitverkiezing.

 

Beide finalisten zijn echte langeafstandsroutes. Het Belgische traject van de GR12 is recentelijk grondig vernieuwd, onder meer met een westelijke variant door Antwerpen en de Rupelstreek. Het Groot-Frieslandpad is een nieuwe route over 362 km en doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan Oost-Friesland in Duitsland.

 

De jury maakt op zaterdag 18 februari, op de eerste dag van Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent, de winnaar bekend.

Fietsroute van het Jaar

Ook de strijd om de Fietsroute van het Jaar 2017 nadert zijn ontknoping. Traditioneel heeft deze uitverkiezing een internationaal karakter. In totaal waren er dit keer 14 inzendingen van toeristische diensten en andere organisaties.

 

De juryleden waaierden uit over heel Europa om zes routes op de fiets te testen: het Dommelpad (België en Nederland), La Vallée du Loire à Vélo (Frankrijk), La Vélo Francette (Frankrijk) Penedès360 (Catalonië, Spanje), de ViaRhôna (Frankrijk) en Weinland Steiermark Radtour (Oostenrijk). De jury beoordeelde de trajecten op criteria als bewegwijzering, fietsvriendelijke accommodaties en de aanwezigheid van autovrije of -luwe paden.

 

Op 11 februari a.s., tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht, vindt de uitreiking plaats van de trofee die aan de uitverkiezing is verbonden. Dit gebeurt in Zaal 3 van Jaarbeurs, vanaf 12.00 uur. Aansluitend is een presentatie over de route, waarbij het publiek van harte welkom is.

 

Met ruim 500 exposanten en 23.000 bezoekers, is de Fiets en Wandelbeurs het grootste indoor event in Europa voor fietsers en wandelaars. Bezoekers van de beurs hebben ook gratis toegang tot E-bike Xperience.

 

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht, mail of bel Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, +31 (0)6 57 16 42 11. 

Bijlagen
cadsnelderwaard.jpg