Lees dit online.

12 februari 2017

 

Inspirerende editie Fiets en Wandelbeurs 2017'


Ondanks de winterse omstandigheden met vorst en flinke sneeuwval, heeft de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs toch nog 16.924 bezoekers getrokken

 

Evenals vorig jaar was er een succesvolle samenwerking met E-bike Xperience, dat tegelijkertijd in Jaarbeurs plaatsvond. Bezoekers van de beurs konden gratis naar Xperience, en omgekeerd. Aangezien het e-bike-event 2.835 mensen trok, komt het totaalaantal bezoekers voor beide evenementen op 19.759.

Fietsparcours

Veel fietsliefhebbers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om fietsen en e-bikes te testen op het grote parcours, dat dwars door twee hallen slingerde. Daarnaast waren er nog parcoursen voor kinderfietsen en mountainbikes op de Fiets en Wandelbeurs en voor e-mountainbikes en speed pedelecs op E-bike Xperience.

Stuntfietser

Met name zaterdagochtend was het zeer druk op de beursvloer. De fietsstunts van Krystian Herba, in verband met de promotie van de nieuwe route Green Velo in Oost-Polen, trokken veel bekijks. Veel interesse was er ook in de nieuwste trekkingbike-modellen van fietsexposanten, paradepaardjes die zowel ‘on-road' als offroad prima presteren. De info-markt voor wandelaars zag zwart van de bezoekers, die daar hun vragen over routes, uitrusting en accommodaties stelden.

Lezingen

In totaal waren er gedurende twee dagen maar liefst 115 lezingen en workshops. Veel bezoekers deden inspiratie op voor nieuwe reizen. Alle stoelen waren bezet bij de lezingen van onder anderen Marica van der Meer (fietsreis naar Australië), Jonathan Vandevoorde (wandelen in VS), Bert Stok (kustwandelingen in Galicië en Portugal), Johan Blom (navigeren met smartphone) en Paul en Marry Zandveld (fietsen in Spanje).

 

Met in totaal ruim 40.000 bezoekers, zijn de Fiets en Wandelbeurzen de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars. Bezoekers van de beurs in Utrecht hebben ook gratis toegang tot E-bike Xperience.

 

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht, mail of bel Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, +31 (0)6 57 16 42 11.

Bijlagen
krystianklein.jpg