Lees dit online.

18 februari 2017

 

Groot-Frieslandpad is Wandelroute van het Jaar 2017


Het Groot-Frieslandpad is uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2017. Wandelnet, dat de 362 kilometer lange route beheert, ontving de bijbehorende trofee tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent.

 

Voor het eerst werden de trofeeën van de Belgische en de Nederlandse beurs samengevoegd tot één grote verkiezing. De jury hield uiteindelijk twee genomineerden over: het Vlaamse traject van het langeafstandspad Amsterdam-Parijs (GR 12) en het Nederlandse Groot-Frieslandpad. Deze laatste werd door de driekoppige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar, omwille van de rijke afwisseling aan landschappen.

Groot-Frieslandpad

Friesland bestond ooit uit zeven zeelanden. Dat gegeven inspireerde de routemakers. Het pad doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen tot aan Ostfriesland, 362 km lang door een weids landschap met statige boerderijen, langgerekte dorpen en slingerende dijken. Aan beide zijden van het IJsselmeer ontdek je gezellige Zuiderzeestadjes.

“Het project heeft alles wat een moderne route nodig heeft”, aldus de jury, “voldoende onverharde paden, verzorgde bewegwijzering, een uitstekend routeboekje, een website met info en tracks en vooral een rijke afwisseling aan landschappen en dorpen. Kortom, een volwaardige aanwinst voor het uitgebreide Nederlandse wandelnetwerk.” “Een hele fijne erkenning voor veel vrijwilligers die aan het project meegewerkt hebben”, besloten de initiatiefnemers van Wandelnet.

GR 12

Ook genomineerd maar niet uitverkoren was het Vlaamse traject van het langeafstandspad dat Amsterdam met Parijs verbindt, de GR 12. Het is een verrassend, afwisselend en groen wandelpad waarin niet alleen Brussel en Antwerpen, maar ook steden als Lier en Mechelen een doortocht krijgen.

 

Met in totaal ruim 40.000 bezoekers, zijn de Fiets en Wandelbeurzen de grootste indoor events in Europa voor fietsers en wandelaars. 

 

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie over dit persbericht, mail of bel Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, +31 (0)6 57 16 42 11. Foto v.l.n.r.: Fred Triep (padcoördinator traject Bergen aan Zee - Sneek), Henk van Geerenstein (medewerker Marketing & Uitgeverij Wandelnet) en Bindert Kloosterman (padcoördinator traject Sneek – Leer) namen in Gent de Wandeltrofee in ontvangst.

Bijlagen
grootfrieslandpadwandelroutevanhetjaardriepersonen.jpg