Als dit bericht niet goed weergegeven wordt, klik dan hier.

28 februari 2016

Fiets en Wandelbeurs druk bezocht

Ook de vijfde editie van de Fiets en Wandelbeurs, afgelopen weekend in Antwerp Expo, werd druk bezocht. 14.712 geïnteresseerden kwamen op zoek naar een route, een bestemming of een geschikte fiets voor een actieve vakantie.

Gezellig druk

"Ook dit jaar ging het om een zeer geïnteresseerd publiek met vaak heel gerichte vragen", was de teneur onder de 300 exposanten uit de toeristische sector, de reissector, de fiets- en de outdoorwereld. Op de infomarkten stuurden ervaren wandelaars en fietsers de bezoekers huiswaarts met massa's ideeën voor trips en tochten. 

Spanje stond als themaland van de Fiets en Wandelbeurs volop in de belangstelling. Maar liefst elf regio's en de organisatie van de Vías Verdes, de groene wegen over voormalige spoorlijnen, presenteerden de eindeloze fiets- en wandelmogelijkheden van het land.

Wallonië presenteerde op de beurs zijn 'Fietsjaar 2016'. De regio zet steeds meer in op fietsende bezoekers, hoofdzakelijk uit Vlaanderen en Nederland. Daarbij wordt steeds meer gemikt op knooppunten. 

Ook opvallend was de grote aanwezigheid van een enorme variatie aan fietsen. Trekkingfietsen, mountainbikes, kinderfietsen, e-bikes, e-mountainbikes en zelfs speed pedelecs waren twee dagen lang uitgebreid te testen op drie fietsparcoursen.

Trofeeën

Voor de tweede maal reikte de Fiets en Wandelbeurs ook een trofee uit voor Beste Belgische Wandelroute van het Jaar. Het Vlaams-Brabantse Wandelnetwerk Getevallei en de Streek-GR Haspengouw gingen beide met de eretitel naar huis. Eerder werd de Van Goghroute uit de Nederlandse provincie Brabant uitgeroepen tot Fietsroute van het Jaar.

 

 

De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie

Voor België: Peter Cristiaensen, +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com

Voor Nederland: Stefan Maas +31-20-6002579, stefan@fietsenwandelbeurs.com

 

Bijlagen
fwb2016a.jpg
fwb2016b.jpg
fwb2016c.jpg
fwb2016d.jpg