Als dit bericht niet goed weergegeven wordt, klik dan hier.

28 april 2016

Outdoorspektakel op 18 en 19 februari 2017

Fiets en Wandelbeurs in nieuwe opzet naar Gent

Na twee succesvolle jaren in Antwerpen, verhuist de Fiets en Wandelbeurs in 2017 voor haar zesde editie naar Gent, meer bepaald naar Flanders Expo. Die accommodatie biedt de ruimte voor het realiseren van een nieuw totaalevenement onder de noemer Hicle Outdoor. De Fiets en Wandelbeurs werkt in deze opzet samen met e-bike Challenge en Mount Expo.

e-bike Challenge

In het weekend van 18 en 19 februari 2017 presenteert Hicle Outdoor de nieuwe e-bike Challenge, een evenement voor de consument die zich oriënteert op de aanschaf van een elektrische fiets. Het idee is gegroeid in Utrecht, waar de Nederlandse editie van de Fiets en Wandelbeurs afgelopen jaar werd gekoppeld aan een nieuw initiatief: e-bike Xperience. De opzet was om bezoekers een breed gamma aan e-bikes, e-mountainbikes en speed pedelecs te laten vergelijken en testen, elk op een eigen testparcours. Fietsfabrikanten sprongen mee op de kar en de beurs trok een recordaantal bezoekers.

Mount Expo

Naast de Fiets en Wandelbeurs en e-bike Challenge omvat Hicle Outdoor ook de tweede editie van Mount Expo. De Vlaamse Klim en Bergsportfederatie organiseerde afgelopen jaar een eerste editie van dit event, een mix van infostands en lezingen op maat van klimmers en bergsporters. In Flanders Expo zal de federatie de liefhebbers van het gebergte extra verwennen.

Hicle Outdoor

Het resultaat van de samenwerking tussen de drie events, is een enorm gevarieerd aanbod aan fietsen, e-bikes, fiets- en wandelvakanties, outdoorproducten, routes, bestemmingen, informatiemarkten, lezingen en workshops. De verbindende factor is dat alle events gericht zijn op actief en buiten. De evenementen onderscheiden zich wel duidelijk van elkaar door een geheel eigen uitstraling en het aantrekken van een ander publiek. Met een ticket voor een van deze evenementen, heeft de bezoeker gratis toegang tot alle andere.

De inzet is om nog meer events aan het geheel toe te voegen. De organisatie van de Fiets en Wandelbeurs voert daarvoor overleg met diverse partijen.

 

De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 40.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com

 

 

Bijlagen
hicle_outdoor.jpg