Als dit bericht niet goed weergegeven wordt, klik dan hier.

23 juni 2016

Nieuwe Fiets- en Wandelroute van het Jaar gezocht

De Fiets en Wandelbeurs verhuist naar Gent en krijgt er met e-bike Challenge en Mount Expo twee nieuwe evenementen bij. Samen worden we Hicle Outdoor. Maar daar houdt de vernieuwing niet op. De Nederlandse en de Belgische editie van de beurs verkiezen voortaan samen een Fietsroute en een Wandelroute van het Jaar. De fietstrofee wordt uitgereikt in Utrecht, de wandeltrofee in Gent.

 

Fietsroute van het Jaar

Wie wordt de opvolger van de Van Gogh Fietsroute Brabant? Over die vraag gaat onze fietsjury zich de komende maanden buigen. Aan de criteria verandert er niets: alle nieuwe of recent vernieuwde Europese meerdaagse routes die over zoveel mogelijk verkeersluwe wegen lopen kunnen zich kandidaat stellen. De trofee wordt uitgereikt op 11 februari tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht.

Wandelroute van het Jaar

Wie wordt de volgende Wandelroute van het Jaar? Hadden we de voorbije jaren nog aparte verkiezingen in Nederland en België, dan maken we daar nu één trofee van. Komen in aanmerking: alle nieuwe of recent vernieuwde routes die over Nederlands of Belgisch grondgebied lopen. Daarbij denken we zowel aan langeafstandsroutes als aan projecten met thematisch samenhangende eendaagse routes. Allemaal worden ze beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. De prijs zal uitgereikt worden op de Fiets en Wandelbeurs in Gent op 18 februari 2017.

Kandidaturen welkom

Provincies, regio’s of andere instanties die routes willen indienen kunnen dat tot 1 september 2016. Ofwel via het mailadres fietsroute@fietsenwandelbeurs.com ofwel via wandelroute@fietsenwandelbeurs.com. Aan beide trofeeën is geen geldbedrag verbonden, maar de winnaars krijgen wel veel aandacht op de beursvloer en in de beurscommunicatie.

 

 

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2017 gaat de beurs door in Jaarbeurs Utrecht op 11 en 12 februari 2017 en in Flanders Expo in Gent op 18 en 19 februari 2017. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Niet voor publicatie:

Voor meer informatie

Voor België: Peter Cristiaensen, +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com

Voor Nederland: Stefan Maas +31-20-6002579, stefan@fietsenwandelbeurs.com

 

 

Bijlagen
fietsroute_van_het_jaar_2017_criteria.pdf
wandelroute_van_het_jaar_2017_criteria.pdf