Lees dit online.

1 augustus 2016

 

Combinatie 6e editie Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen met e-bike Challenge en Mount Expo 

Fiets en Wandelbeurs exporteert succesformule naar België

De succesvolle combinatie in Nederland van Fiets en Wandelbeurs en e-bike Xperience, krijgt in België een nog breder vervolg. Flanders Expo in Gent is 18 en 19 februari 2017 het decor voor het totaalevenement 'Hicle Outdoor' met de 6e editie Fiets en Wandelbeurs Vlaanderen, de nieuwe e-bike Challenge en bergsportevent Mount Expo.

 

e-bike Challenge is een initiatief van Holcus Buiten, dat ook de Fiets en Wandelbeurs organiseert. Het nieuwe event draait helemaal om het testen en vergelijken van e-bikes op uitdagende fietsparcoursen. In Flanders Expo behouden de drie evenementen hun eigen opzet en uitstraling. Ook voeren ze een afzonderlijke promotiecampagne richting hun doelgroep. Het grote voordeel voor de consument: een ticket voor een van de events, geeft gratis toegang tot de twee andere.

Logische combinatie

Volgens Theo Jorna, directeur van Holcus Buiten, ligt de combinatie van Fiets en Wandelbeurs met een e-bike-event voor de hand. “Driekwart van het Fiets en Wandelbeurs-publiek is geïnteresseerd in elektrische fietsen. En potentiële kopers van een e-bike hebben op hun beurt weer belangstelling voor fietsroutes en -arrangementen. Zo vullen beide events elkaar aan en versterken ze elkaar. Ook Mount Expo, een initiatief van de Vlaamse Klim- en Bergsportfederatie dat aan zijn tweede editie toe is, past in het concept. Bergwandelen en klimsporten maken het aanbod op Hicle Outdoor compleet.”

Echte groeimarkt

De verwachtingen voor e-bike Challenge zijn hooggespannen. “België is een echte groeimarkt op e-bikegebied”, zegt Nick Roodenburg, eventmanager van e-bike Challenge. “En heel belangrijk voor de consument is dat hij of zij elektrische fietsen met elkaar kan vergelijken en uitproberen. In Flanders Expo is dat mogelijk op een groot indoor fietsparcours en een apart parcours voor speed pedelecs, zonder hinder van regen of kou.”

Testparcours

Het parcours vormt ook het kloppende hart van de 'Challenge'. De stands van fietsfabrikanten grenzen aan het testgedeelte. Nick Roodenburg: “Bezoekers kunnen in de stand informatie krijgen over fietsmodellen en daarna direct een testrit maken. Voor zowel bezoekers als exposanten is dat ideaal. Het parcours loopt door naar de grote hal waar de Fiets en Wandelbeurs en Mount Expo plaatsvinden en vormt zo een verbinding tussen de events.”

 

Voor meer informatie en aanmeldingen: zie www.ebikechallenge.be of mail Nick Roodenburg, info@ebikechallenge.be.

 

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs ter wereld voor fietsers en wandelaars met in totaal ruim 40.000 bezoekers. Op 11 en 12 februari 2017 is er in Jaarbeurs Utrecht weer een Fiets en Wandelbeurs in combinatie met e-bike Xperience. Een week later, op 18 en 19 februari 2017, is de beurs onderdeel van Hicle Outdoor, samen met de nieuwe e-bike Challenge en Mount Expo.

 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie over dit persbericht: Stefan Maas, pers & publiciteit, stefan@fietsenwandelbeurs.com, M 06 57 16 42 11. Het bijgevoegde beeld is vrij plaatsbaar in relatie tot dit bericht, onder voorwaarde van vermelding: foto: Dutch ID / Amazing Wheels. 

Bijlagen
brug_1111_klein.jpg