Lees dit online.

20 september 2016

 

Genomineerden Wandelroute van het Jaar

 

Vijf nieuwe wandelinitiatieven maken nog aanspraak op de titel 'Wandelroute van het Jaar'. Voor het eerst zijn de Nederlandse en Belgische versies van deze wedstrijd, georganiseerd door de Fiets en Wandelbeurzen in Utrecht en Gent, samengevoegd. De trofee zal uitgereikt worden op zaterdag 18 februari 2017 in Gent.

 

Met de trofee wil de Fiets en Wandelbeurs een Nederlands of Belgisch wandelinitiatief bekronen dat het voorbije jaar gepresenteerd is. Dat kan zowel een nieuw project zijn als een bestaand project dat grondig vernieuwd werd. Zowel langeafstandsroutes, wandelnetwerken als luswandelingen met een thematische samenhang komen in aanmerking. Om de wandelaar op weg te zetten naar een verrassende wandelbeleving mogen zowel wandelgidsen, kaarten als downloadbare digitale bronnen ingezet worden.

De 5 genomineerden

1 GR 12

Het Belgische traject van de langeafstandsroute Amsterdam-Parijs werd grondig vernieuwd, onder meer met een westelijke variant door Antwerpen en de Rupelstreek. Organisatie: Grote Routepaden.


2 Groene Woud Pad

Een 250 km lang pad dat gebruik maakt van knooppunten in het Groene Woud, de regio tussen 's-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Ingediend door het Nationaal Landschap het Groene Woud.


3 Dommelpad

120 km wandelen langs het riviertje de Dommel van het Belgische Peer naar het Nederlandse Den Bosch. Ingediend door Nationaal Landschap het Groene Woud


4 Groene Corridor Noordwest Brabant

12 nieuwe wandellussen in het noordwesten van de provincie Vlaams-Brabant. Organisatie: Regionaal Landschap Groene Corridor.


5 Groot-Frieslandpad

Nederland heeft er een nieuwe LAW bij. Het Groot-Frieslandpad doorkruist Noord-Holland, Friesland, Drenthe en Groningen en is 362 km lang. Organisatie: Wandelnet.

 


De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 40.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

Note to editors:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com