Lees dit online.

 
Persmomenten en accreditatie
 
Nog twee weken en de Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge en Mount Expo openen de deuren van Flanders Expo in Gent. Behalve 300 exposanten uit de toeristische sector, de reissector en de fiets- en outdoorwereld houden ook tientallen ervaren wandelaars, fietsers en klimmers zich klaar om alle mogelijke vragen van bezoekers te beantwoorden. Zaterdagvoormiddag 18 februari vinden vier persmomenten plaats.
 
Accreditatie
Journalisten kunnen zich voor een bezoek aan de beurzen aanmelden via een mail naar dit adres. Je krijgt een ticket 'perskaart' gemaild waarmee je de beursvloer op kan. Behalve het uitgebreide publieksprogramma zijn er dit jaar vier persmomenten, allemaal op zaterdag 18 februari. Zij gaan door in de Flex Lounge. Daar kan je zaterdagvoormiddag ook koffie of thee krijgen en op de middag een broodje en een glaasje. Opgelet, om vanuit de inkomhal de Flex Lounge te bereiken, ga je niet de beurshal in, maar ga je naar de andere kant (de kant van de lezingzalen). Met je ticket heb je overal toegang.
 
Persmoment Wallonië
10u45-11u10
Het Jaarthema 2017 wordt toegelicht: ‘Heerlijk smullen in Wallonië' (met linken naar gastronomie, bier en fietsen). Verder: RAVeL in een nieuw kleedje, het Waals-Brabantse fietsknooppuntennetwerk dat eraan komt en meer info over de vernieuwde UNESCO fietsroute en La Meuse à Vélo.
 
Persmoment Oostkantons
11u15-11u40
Zowel voor de wandelaars als voor de fietsers is er nieuws: het wandelknooppuntennet zal vanaf de herfst bewegwijzerd zijn, er is een fotozoektocht en een nieuwe brochure Plezierwandelingen en er zijn nu ook wandelarrangementen voor backpackers. Verder: nieuws over RAVeL.
 
Persmoment Provincie Antwerpen
11u45-12u15
Presentatie van de nieuwe fietskaart Kempen. Suggesties van fietsers, fietspeters, lokale besturen en wegbeheerders resulteerden in 100 kilometer nieuwe trajecten, onder meer met extra verbindingen naar dorpskernen en populaire attracties. Bij de 180 ‘Fietsers Welkom' horecazaken langs het netwerk genieten fietsers van een streekbiertje of een lekker hapje.

Uitreiking trofee Wandelroute van het Jaar
12u30-12u50
Wie krijgt de begeerde trofee als Wandelroute van het Jaar? Het nieuwe Nederlandse Groot-Frieslandpad of het vernieuwde Vlaamse traject van GR 12?
 
Journalisten die zaterdagnamiddag of zondag de beurs willen bezoeken zijn uiteraard ook welkom. Ook zij kunnen een perskaart toegemaild krijgen.
 
Voor fotomateriaal kan je hier of hier terecht.
 
De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.

  
 
Perscontact
Voor België: Peter Cristiaensen, peter@fietsenwandelbeurs.com, + 32 496 606553
Voor Nederland: Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, + 31 6 57164211