Lees dit online.

 

12 januari 2018

 

Eén weekend, drie beurzen, twee tours


Net zoals vorig jaar bundelen drie beurzen op 10 en 11 februari in Flanders Expo hun krachten: de Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge en Mount Expo. Fietsers, wandelaars én klimmers weten dus wat gedaan. Themaland is Zwitserland, nieuw is de Hicle Family Tour en vijf routes maken nog kans op de trofee 'Wandelroute van het Jaar'.

Fiets en Wandelbeurs

Wie op zoek is naar een actieve vakantie, vindt op de Fiets en Wandelbeurs verrassende routes en paden, een ruim aanbod begeleide reizen, stevige wandelschoenen en sterke trekkersfietsen. Al die toeristische diensten, reisorganisaties, accommodaties en outdoorfabrikanten worden aangevuld met een uitgebreide portie lezingen, workshops en tips van doorwinterde wandelaars en fietsers. www.fietsenwandelbeurs.be

e-bike Challenge

Een keur aan e-bikes, speed pedelecs en e-mountainbikes, en alle gelegenheid om die uit te testen op het grootste indoor testparcours van België, dat is e-bike Challenge. Kortom, hét belevingsevent voor iedereen die zich oriënteert op de aankoop van een elektrische fiets. www.ebikechallenge.be

Mount Expo

Tal van bergregio's ontdekken, nieuw materiaal testen, een workshop volgen of het verhaal van topklimmers beluisteren, tot zover een kleine greep uit het programma van Mount Expo. Maar de Klim en Bergsportfederatie mikt niet alleen hoog, ook breed: van bergwandelen en klimmen tot alpinisme en wintersport. www.mountexpo.be

Zwitserland themaland

Het Alpenland is gekend als wandel- en klimbestemming, maar verrast je graag met zijn uitgebreide fietsnetwerk. Want naast 65.000 km uitstekend bewegwijzerde wandelpaden, zijn er nu ook ruim 12.000 km gemarkeerde fietsroutes. Bovendien sluiten ze perfect aan - met Zwitserse stiptheid - op bus-, trein- of bootverbindingen. Wie doorheen de drie beurzen de ‘Grand Tour of Switzerland’ volgt, ontdekt de veelzijdigheid van het land. Bovendien kan je voor een hapje of een drankje terecht op een Zwitsers terras. Door mee te doen met uiteenlopende activiteiten zijn bovendien mooie prijzen te winnen.

Nieuw: Hicle Family Tour

Speciale aandacht is er voor gezinnen met kinderen. Zij kunnen de 'Hicle Family Tour' doorheen de drie beurzen volgen en 101 ideeën opdoen om met hun (klein)kinderen grote avonturen te beleven. Op het traject passeren zij exposanten met kinderfietskarren of draagrugzakken en een infomarkt waar ouders met ervaring hun verhaal doen. Intussen kunnen de kinderen zich uitleven op een kinderfietsparcours, aan een klimwand of in een speelhoek.

Fiets- en Wandelroute van het Jaar

Het is een jaarlijkse traditie van de Fiets en Wandelbeurs om nieuwe, originele projecten in de kijker te zetten. Voor de trofee Fietsroute van het Jaar komen nog vier initiatieven in aanmerking: Green Velo (Polen), ViaRhôna (Fr), de Maasfietsroute (Nl-B-Fr) en Kattegattleden (Zweden). De trofee wordt uitgereikt op 2 maart in Utrecht.

Inmiddels liep onze vierkoppige wandeljury maar liefst 1200 km wandelroutes na. Voorlopig blijven er vijf kandidaten over om uitgeroepen te worden tot Wandelroute van het Jaar: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), Een wandeling rondom Zuid-Limburg, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen. De winnaar wordt bekend gemaakt op 10 februari op de Fiets en Wandelbeurs in Gent. 

 

Een ticket voor één van de beurzen geeft gratis toegang tot de andere twee.

Half februari volgt nog een mailing met specifieke informatie over accreditatie en toegang tot de beurs voor pers.
 
De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 gaat de beurs door in Flanders Expo in Gent op 10 en 11 februari 2018 en in de Jaarbeurs in Utrecht op 2, 3 en 4 maart 2018.
 

Note to editors:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com.

Voor beeld in hoge resolutie, kijk op de perssite

 

     
 

 

Bijlagen
c_robert_boons.JPG
__yel_ratajczak.jpg