Lees dit online.

 

29 januari 2018

 

Persmomenten en accreditatie


Nog twee weken en de Fiets en Wandelbeurs, e-bike Challenge en Mount Expo openen de deuren van Flanders Expo in Gent. 300 exposanten en tientallen ervaren fietsers, wandelaars en klimmers houden zich klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Zaterdagvoormiddag 10 februari vinden twee persmomenten plaats. Saartje Vandendriessche komt vertellen welke Zwitserse fietsroutes op je bucketlist moeten staan en de Wandelroute van het Jaar krijgt zijn trofee uitgereikt. 

Accreditatie

Journalisten kunnen zich voor een bezoek aan de beurzen aanmelden via een mail naar dit adres. Je krijgt een ticket 'perskaart' gemaild waarmee je de beursvloer op kan. Behalve het uitgebreide publieksprogramma zijn er dit jaar twee persmomenten, beide op zaterdag 10 februari. Zij gaan door in de Flex Lounge. Daar kan je ook koffie, thee en een broodje krijgen, en vanwege themaland Zwitserland een glaasje Zwitserse wijn en kaas. Opgelet, om vanuit de inkomhal de Flex Lounge te bereiken, ga je niet de beurshal in, maar ga je naar de andere kant (de kant van de lezingzalen). Met je ticket heb je overal toegang.

Persmoment Zwitserland, 11u Flex Lounge

Zwitserland stelt als themaland van de drie beurzen een aantal nieuwe wandel- en fietsinitiatieven voor. Daarbij zal TV-gezicht en fervent fietster Saartje Vandendriessche ingaan op de combinatie 'vrouwen' en 'fietsen'. Het aantal vrouwen dat op de (koers)fiets stapt, stijgt elk jaar en zij zal onder meer toelichten welke routes in Zwitserland absoluut op je bucketlist moeten staan.

Persmoment Wandelroute van het Jaar, 12u Flex Lounge

Wie krijgt de begeerde trofee Wandelroute van het Jaar? Vijf kandidaten haalden de shortlist: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), Een wandeling rondom Zuid-Limburg, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen. De jury wikt en weegt en maakt de winnaar bekend.

Journalisten die zaterdagnamiddag of zondag de beurs willen bezoeken zijn uiteraard ook welkom. Ook zij kunnen een perskaart toegemaild krijgen.

 

Voor fotomateriaal kan je hier of hier terecht.

 
De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 gaat de beurs door in Flanders Expo in Gent op 10 en 11 februari 2018 en in de Jaarbeurs in Utrecht op 2, 3 en 4 maart 2018.
 

Note to editors:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com.

Voor beeld in hoge resolutie, kijk op de perssite