Lees dit online.

 

10 februari 2018

 

'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' is Wandelroute van het Jaar


Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs werd de Wandelroute van het Jaar bekendgemaakt. 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' werd als winnaar uitgeroepen, volgens de jury "een afwisselende en grotendeels onverharde drielandentocht door een grote verscheidenheid aan landschappen".

Wandeltrofee

De Wandeltrofee is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Nieuwe of recent vernieuwde wandelprojecten in Nederland en België konden hun kandidatuur indienen. Allemaal werden ze beoordeeld door een onafhankelijke jury van ervaren wandelaars. Op de shortlist prijkten nog vijf genomineerden: GR 512 (Brabantse Heuvelroute), Een wandeling rondom Zuid-Limburg, het Roots Natuurpad dwars door Nederland, het Wandelnetwerk Vlaamse-Ardennen en een reeks nieuwe wandelingen in het Thorpark in het Nationaal Park Hoge Kempen.

Zuid-Limburg

Uiteindelijk verkoos de jury 'Een wandeling rondom Zuid-Limburg' tot Wandelroute van het Jaar 2018. Het zuidelijkste stukje Nederland staat bekend als een heus wandelparadijs. De route laat zien dat dit heuvelende landschap zich ook voorbij de landsgrenzen verderzet. De lus van 277 km doet in 11 pittige etappes drie landen aan: Duitsland, Nederland en België. Voor de jury "hebben die niet alleen hun eigen taal, maar ook hun eigen cultuur en natuur, wat de wandeling tot een echte ontdekkingsreis maakt". Behalve de route en het grote aandeel onverharde paden wordt ook de informatie geprezen. De route is niet bewegwijzerd, maar vrijwel foutloos beschreven in een aantrekkelijke gids met veel achtergrondinformatie, uitgegeven door Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig. Padmaker Alex Buis toonde zich blij verrast en ziet de prijs als een aanmoediging om platgetreden wandelpaden en grenzen te doorbreken.

 

De Fiets en Wandelbeurs opent ook zondag 11 februari nog zijn deuren in Flanders Expo, meer bepaald van 10u tot 17u. 

 
De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. In 2018 gaat de beurs door in Flanders Expo in Gent op 10 en 11 februari 2018 en in de Jaarbeurs in Utrecht op 2, 3 en 4 maart 2018.
 

Note to editors:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com.

Voor beeld in hoge resolutie, kijk op de perssite

 

     
 

 

Bijlagen
een_wandeling_rondom_zuid_limburg.jpg