Lees dit online.

 

17 november 2017

 

Genomineerden Wandelroute van het Jaar bekend


De strijd om de eretitels 'Fietsroute van het Jaar' en 'Wandelroute van het Jaar' is in volle gang. Op de longlist voor de wandeltrofee staan momenteel nog tien namen. De jury heeft dus de handen vol met het nalopen en zal in een latere fase een shortlist selecteren. De wandeltrofee wordt uitgereikt op de Fiets en Wandelbeurs in Gent op 10 februari. 


Voor de wandeltrofee komen Belgische en Nederlandse wandelinitiatieven in aanmerking die het voorbije jaar nieuw waren of vernieuwd werden.

De longlist (in willekeurige volgorde):

 • Een wandeling rondom Zuid-Limburg

  een lus van 277 km rondom het zuidelijke puntje van Nederlands Limburg door België, Duitsland en Nederland (een uitgave van Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig)

 • Roots Natuurpad

  een langeafstandspad van 459 km van Groningen tot de Belgische grens, voor 70% op onverharde paden (een initiatief van Roots Magazine)

 • Gelukkigerwijspad

  een hedendaags pelgrimspad in de vorm van een lus van 125 km tussen Amersfoort, Utrecht, Wijk bij Duurstede en Rhenen door de Utrechtse Heuvelrug (een initiatief van het Ministerie van Geluk,Welbevinden en Plezier)

 • IJsselpad

  een lijnwandeling van 177 km langs de IJssel vanaf zijn aftakking van de Rijn in Westervoort tot de monding in de buurt van Kampen (een initiatief van wandelliefhebber Dolf Logemann)

 • Wandelnetwerken Vlaamse-Ardennen

  de twee nieuwe wandelnetwerken Zwalmvallei en Bronbossen ontsluiten samen met het bestaande netwerk Getuigenheuvels in totaal 850 km bewegwijzerde wandelpaden (een initiatief van Toerisme Oost-Vlaanderen)

 • Wandelnetwerk Groene Hart Utrecht-Midden

  knooppuntennetwerk van 500 km in de provincie Utrecht, meer bepaald in de regio's Vechtstreek, Noorderpark en de gemeenten Utrecht en Vianen (een initiatief van Recreatie Midden-Nederland)

 • IJmond Wandelroutes

  een serie wandellussen rond drie thema’s in de streek Beverwijk, Heemskerk en Velsen op het wandelnetwerk Noord-Holland (een initiatief van de provincie Noord-Holland)

 • GR 512

  de 173 km lange vernieuwde Heuvelroute doorheen de provincie Vlaams-Brabant van Diest naar Geraardsbergen (een initiatief van Grote Routepaden)

 • GR 5

  het 246 km lange vernieuwde Vlaamse traject van de legendarische GR 5 (Noordzee-Middellandse Zee), dat loopt van Bergen-op-Zoom tot Eben-Emael (een initiatief van Grote Routepaden)

 • Thorpark

  11 wandellussen vanuit de nieuwe toegangspoort Thorpark Achter de voormalige mijn van Waterschei (een initiatief van het Nationaal Park Hoge Kempen)

Al deze routes worden momenteel nagelopen door de jury die bestaat uit Christina Bloem, Wanda Catsman, Isabelle Franssen en Gilbert Roels. De winnaar zal het Groot-Frieslandpad opvolgen, Wandelroute van het Jaar 2017.


De Wandelroute van het Jaar en de Fietsroute van het Jaar zijn initiatieven van de Fiets en Wandelbeurs. Doel is om overheden en toeristische diensten te stimuleren kwalitatief goede routes te realiseren die aantrekkelijk zijn voor toeristische fietsers en wandelaars. De Fiets en Wandelbeurs vindt plaats op 10 en 11 februari 2018 in Flanders Expo in Gent en op 2, 3 en 4 maart 2018 in Jaarbeurs Utrecht.

 

Note to editors:

Voor meer informatie

Peter Cristiaensen (pers & publiciteit), +32-496-606553, peter@fietsenwandelbeurs.com. Fotocredits staan in de naam van het fotodocument. Voor beeld in hoge resolutie, kijk op de perssite

 

     
 

 

Bijlagen
gr_5_kalmthoutse_heide__c__wim_patry_lr.jpg
roots_natuurpad__c__roots_magazine_lr.jpg