Lees dit online.

 
Geslaagde combinatie van drie beurzen
 

Voor haar zesde editie - de eerste in Flanders Expo - kreeg de Fiets en Wandelbeurs het gezelschap van twee andere evenementen: e-bike Challenge en Mount Expo. Die combinatie van wandel-, fiets- en klimverhalen sprak het publiek duidelijk aan. Zo'n 15.500 bezoekers bezochten de beurs om
inspiratie op te doen voor een actieve vakantie of om een (elektrische) fiets te testen. 
 
Fiets en Wandelbeurs
Meer dan 300 exposanten uit de toeristische sector, de reissector, de fiets- en de outdoorwereld presenteerden hun aanbod aan routes, vakanties, wandelschoenen en trekkingfietsen. Daarnaast deelden tientallen doorwinterde wandelaars, fietsers en klimmers hun verhalen en tips met het zeer geïnteresseerde publiek. Wandelroute van het Jaar werd het Groot-Frieslandpad, Fietsroute van het Jaar La Vélo Francette. "Kortom, de Fiets en Wandelbeurs maakte haar bestaansreden ook deze keer waar: mensen inspireren en 'op weg' zetten naar een actieve vakantie", aldus Theo Jorna, organisator van de beurs.
 
e-bike Challenge
Helemaal nieuw was e-bike Challenge. De elektrisch aangedreven fiets boomt en dat was in Flanders Expo duidelijk merkbaar. Fietsfabrikanten presenteerden tientallen nieuwe modellen e-bikes, e-mountainbikes en speed pedelecs, waarmee het publiek uitgebreid testrondjes kon draaien op het fietsparcours. Alleszins een geslaagd evenement.
 
Mount Expo
Ook nieuw was de combinatie met Mount Expo, de bergsportbeurs van de Klim en Bergsportfederatie. Gespecialiseerde info over bergwandelen en bergbeklimmen gecombineerd met spannende verhalen van klimmers en alpinisten brachten het publiek in hogere sferen. "Een geslaagde kruisbestuiving", concludeert Isabeau Vogeleer, coördinator van Mount Expo.
 
Volgend jaar gaat de Fiets en Wandelbeurs opnieuw in Flanders Expo door, meer bepaald op 10 en 11 februari 2018.
 
 
De Fiets en Wandelbeurs in Nederland en België, samen goed voor 35.000 bezoekers, is de grootste beurs in Europa voor fietsers en wandelaars. Het evenement biedt een compleet programma met arrangementen, informatiemarkten, outdoormateriaal en lezingen en workshops.
 
 

  
 
Perscontact
Voor België: Peter Cristiaensen, peter@fietsenwandelbeurs.com, + 32 496 606553
Voor Nederland: Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, + 31 6 57164211