Lees dit online.


16 januari 2019

 

Tweedaags spektakel met drie events

Flanders Expo in Gent is 2 en 3 februari 2019 het decor voor de Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo. Opnieuw presenteren deze events onder de vlag van Hicle Outdoor een uniek aanbod op het gebied van fietsen, wandelen, e-bikes en klim- en bergsporten.

 

De Fiets en Wandelbeurs is toe aan haar achtste editie in Vlaanderen. Zo’n 350 commerciële exposanten bieden ‘alles’ wat fietsers en wandelaars nodig hebben: boeiende fiets- en wandelbestemmingen, routes, kaarten, gps, kleding en natuurlijk trekkingbikes, die je op een groot parcours kunt testen.

Daarnaast werken ruim 100 vrijwilligers belangeloos mee aan het programma. Ze staan op info-markten klaar om allerlei vragen te beantwoorden. Ook al staat er veel informatie online, de beste tips en adviezen krijg je nog altijd in een persoonlijk gesprek met ervaren reizigers.

Lezingen

Het befaamde lezingprogramma van de beurs, met ruim 50 presentaties per dag, maakt het plaatje compleet. Ervaren reizigers nemen de bezoekers in boeiende beeldreportages mee naar alle windstreken. Ook de fietsende reporter Wouter Deboot maakt zijn opwachting. Hij doorkruiste ‘de States’ per fiets, een speurtocht naar de ziel van Amerika.

E-bike Challenge

Op zoek naar een elektrische fiets of speed pedelec? Dan is de E-bike Challenge het aangewezen event. Ruim 25 merken presenteren daar hun nieuwste modellen: van e-bikes voor in de stad tot e-fietsen voor transport, woon-werkverkeer, lange toertochten of zelfs voor mountainbiketrails. Maar liefst drie parcoursen bieden alle gelegenheid om de e-bolides aan de tand te voelen. Want alleen zo is uit te vinden of een elektrische fiets voldoet aan de wensen. Naast het algemene parcours en een e-mountainbikeparcours met diverse obstakels, is er een aparte testtrack voor speed pedelecs, die met maximaal 45 km/u door de hal razen.

Mount Expo

Een deel van Hal 3 is het domein van Mount Expo, het evenement van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF). Kledij, materiaal, workshops van KBF-experts; alles is aanwezig om van een expeditie een succes te maken. In het lezingprogamma van de Expo passeren fascinerende en soms gewaagde tochten de revue: van ultrarunning van Alaska naar Ushuaia en de beklimming van de 8000-er Dhaulagiri tot packraften in Nicaragua.

Hicle Family

Voor jonge gezinnen is er de Hicle Family Tour. Doorheen de drie beurzen loopt een belevingsroute langs activiteiten en stands die voor gezinnen interessant zijn. Fiets je schilderij, boulderen, tekenen, schminken, het kinderfietsparcours: er valt voor kinderen genoeg te beleven!

Één ticket geeft toegang tot alle drie events. Deze zijn te koop via de websites van de beurzen en aan de kassa's van Flanders Expo op 2 en 3 februari.

Meer informatie over de events:

www.fietsenwandelbeurs.be
www.ebikechallenge.be
www.mountexpo.be

Niet voor publicatie:
Bijgevoegde foto's zijn vrij voor gebruik in relatie tot dit bericht. Zie de naam van het document voor eventuele vermelding copyrights. Voor foto's in hoge resolutie, VR fietsen, E-bike Challenge, ultrarunners.  Voor meer info over dit persbericht: Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, M +31 6 57 16 42 11.

Bijlagen
fiets_en_wandelbeurs_c_justina_gedvilaite_vr_.jpg
mount_expo_via_panam_ultrarunning.jpg
__justina_gedvilaite_ebikechallege_93.jpg