Lees dit online.

logo ibtc
 

28 januari 2021

 

IBTC 2021: Volop kansen voor het fietstoerisme 


Als gevolg van de coronacrisis liggen er nu enorme kansen voor het fietstoerisme in Europa. Door het ontwikkelen van meer attractieve mogelijkheden voor fietsvakanties en investeringen in de fietsinfrastructuur, kunnen die kansen worden benut.

 

Dat zei Wim Bot, medewerker beleidsbeïnvloeding bij de Nederlandse Fietsersbond, op de International Bicycling Tourism Conference (IBTC). De conferentie was dit keer 100% online en trok belangstellenden uit heel Europa. Alle 150 beschikbare ‘virtuele’ stoelen waren bezet en de organisatie moest om die reden sommige geïnteresseerde partijen zelfs teleurstellen.

Fietstrends

Bot wees op enkele fietstrends die zich in vrijwel heel Europa voordoen. De populariteit van het openbaar vervoer is drastisch afgenomen vanwege het besmettingsgevaar, er is meer aandacht voor een gezonde leefstijl en grote interesse in vakanties ‘dichtbij’. Tegelijkertijd gaan meer mensen fietsen en wandelen en leggen Europese steden in versneld tempo fietspaden aan.

 

Wim Bot: “Dat alles creëert vruchtbare omstandigheden voor de ontwikkeling van het fietstoerisme. Daarvoor is wel extra financiering nodig. De European Cyclists’ Federation vraagt 3 miljard euro aan de EU om initiatieven op dit gebied te ondersteunen.”

Aanbod online sessies

De IBTC 2021 omvatte in totaal tien lezingen en zeven roundtable-sessies voor professionals op het gebied van fietstoerisme. De marketing van fietsroutes, kampeerterreinen voor fietsers, influencer marketing en de ontwikkeling van Brussel naar een meer fietsvriendelijke stad passeerden de revue. Ook kwamen aantrekkelijke Europese fietsroutes aan bod als de Iron Curtain Trail in Oostenrijk, Tsjechië en Slowakije, de LF Zuiderzeeroute in Nederland, de Brenta-route in Italië en La Dolce Via en Loire à Vélo in Frankrijk.

 

Meer info: www.ibtconference.com.

 

Noot voor de redactie: Voor meer informatie, bel of mail Stefan Maas (Pers & Publiciteit): M +31 (0)6 57 16 42 11, press@hicle-events.com. Bijgevoegde foto kan vrij gebruikt worden in relatie tot dit bericht.

footer ibtc
     
 
Bijlagen
reisfiets_in_zonnig_weiland.jpg