Lees dit online.

 

26 februari 2023

  

Topeditie voor Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience

 

Met in totaal 26.594 bezoekers hebben de Fiets en Wandelbeurs en E-bike Xperience een uitermate succesvolle editie achter de rug. Fietsen en wandelen zijn populairder dan ooit, was de conclusie na drie mooie beursdagen.


Na drie jaar afwezigheid vanwege corona, bleken de events weer helemaal terug te zijn. Veel fietsers en wandelaars stonden te trappelen om weer een editie mee te maken. Dat resulteerde in drukke gangpaden en exposanten die geen tijd hadden om pauze te nemen vanwege het spervuur aan vragen dat op hen werd afgevuurd. Bestemmingen, stands met outdoormaterialen, de info-markten waar vrijwilligers advies gaven: ze werden zonder uitzondering goed bezocht. Ook viel het exposanten op dat er behoorlijk wat ‘nieuwkomers’ op de events afkwamen, mensen die nog nooit op fiets- en wandelvakantie waren geweest.

Themaland Duitsland

Met grote schermen presenteerde themaland Duitsland zich op de Fiets en Wandelbeurs. Het hele weekend stond Duitsland extra in de schijnwerpers. In de Duitsland-stand kon je met een VR-bril over de mooiste natuurgebieden bij onze oosterburen vliegen. Verder waren er drie dagen lang lezingen over fietsen en wandelen in een aparte Duitsland Zaal.

Lezingen en Frank van Rijn

De levende fietsreislegende en auteur Frank van Rijn was de grote trekker bij de ruim 100 lezingen die gedurende drie dagen plaatsvonden. Het Nederlandse fietspubliek was ‘Good old Frank’ allerminst vergeten. Op zaterdag was de Grote Zaal te klein voor de vele Van Rijn-fans die op kwamen dagen. Ook veel andere lezingen zaten vol, met name op de vrijdag en zaterdag. Noodgedwongen moest de organisatie daardoor de nodige geïnteresseerden teleurstellen.

E-bike Xperience

Tegelijkertijd met de Fiets en Wandelbeurs vond de E-bike Xperience plaats, hét e-bike-testevent van Nederland. Op het grote ®Bosch E-bike Parcours en ®Bosch Speedpedelec Parcours maakten potentiële kopers vele duizenden ritten op e-bikebolides van tientallen merken. Een van de aandachtstrekkers op de Xperience was het eBike ABS-systeem van Bosch, waarvoor zelfs een aparte testbaan was ingericht. Ook bij de exposanten van de Xperience waren er alleen maar positieve geluiden te horen over de afgelopen editie.

 

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit persbericht of foto's op hogere resolutie, mail Stefan Maas, E press@hicle-events.com. Foto: Duitsland-stand op de Fiets en Wandelbeurs, ©Stefan de Goede.

Bijlagen
duitsland_stand.jpg