Lees dit online.

 19 februari 2020

 

Reis mee met het lezingprogramma Fiets en Wandelbeurs

Opnieuw presenteert de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht (28-29 februari, 1 maart) een omvangrijk lezing- en workshopprogramma boordevol inspiratie voor het nieuwe seizoen. Met dit keer veel aandacht voor bestemmingen en routes 'om de hoek'.


Ruim 160 lezingen en workshops staan er op de rol; keuze genoeg dus. De aandacht voor bestemmingen en routes in Nederland of net over de grens is geen toeval. Het past bij de slogan van het event ‘Laten we groen doen!’ en de trend van het toegroeien naar een meer duurzame lifestyle.

Themaland Duitsland

Duitsland, themaland van de beurs, staat volop in de schijnwerpers in Zaal 6. Robert van Weperen neemt de bezoekers in zijn lezing mee op een fietstocht langs de Duitse Donau. Of volg Rutger Burgers op zijn voetreis dwars door Duitsland. Ook de Oranjeroute en de Romeinse Limes staan op het programma in de Duitslandzaal.

Tjerk Ridder en Kees Lucassen

Theatermaker Tjerk Ridder liep samen met zijn ezel Lodewijk de nieuwe Europese culturele route ‘het Martinuspad’ van Parijs naar Groningen rond het thema delen en solidariteit. Het was de opmaat voor een voorstelling vol muziek, verhalen en conference. Een bekende in het programma is reisjournalist Kees Lucassen. In één lezing neemt hij je drie keer mee op reis: op de fiets van Eindhoven naar Parijs, van Praag naar Dresden én van het Oostenrijkse Nauders naar het Italiaanse Verona, via het Gardameer. Hij maakte deze trips met zijn toen 14-jarige zoon Jelle: een echte vader-zoon-experience dus.

Herman Vuijsje en Bregje Schipper

Auteur Herman Vuijsje wandelde samen met schilder Jan Groenhart van Knokke naar Borkum, het eerste Duitse Waddeneiland. Met daartussenin: strand, strand en strand alleen, het totale strand van Nederland. Een tocht met voldoende ruimte voor verlangens, fantasieën en opborrelende vragen. Bregje Schipper reisde naar Portugal voor een voettocht over de Camino Portugués en beantwoordt veel vragen die bij zo’n pelgrimsreis naar voren komen. Hoe pak je zo’n camino aan? Hoe bereid je je voor? En is het gevaarlijk voor een vrouw alleen?

Mini Expedities en Frank van Rijn

Met hun gezin gingen Claar Talsma en Joanne Wissink op ontdekkingsreis door Nederland. Op de fiets, te voet en in de kano, op zoek naar jungle, onbewoonde eilanden en berggebieden. Jawel, want ook dicht bij huis kun je op expeditie gaan. Ze vertellen hoe je zo’n Mini Expeditie aanpakt en wat leuke plekken zijn. Frank van Rijn, de bekendste Nederlandse fietsreiziger, is er ook dit jaar bij en neemt je mee naar 1986, het jaar waarin hij met zijn stalen Gazelle dwars door de Sahara fietste. Een echt solo-avontuur onder meedogenloze omstandigheden.

Workshops

Eten uit je rugzak, fotograferen in de bergen, fietsvakantie voorbereiden, tenten en branders… tal van praktische onderwerpen passeren de revue in het workshopprogramma. Het paviljoen Mountain Xperience richt zich specifiek op bergwandelen, de Rugzaklopers geven vooral tips over kamperen en outdoorexpert Gijs Loning heeft een eigen workshopprogramma in de Op Pad-tent in de SNP stand. Ook in Zaal 5 en Zaal 8 komen tal van praktische onderwerpen aan bod zoals ultralight backpacking en filmen en monteren met je smartphone.


Kijk voor het programma op: www.fietsenwandelbeurs.nl.

 

 Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht: Stefan Maas, E stefan@fietsenwandelbeurs.com , M +31 6 57 16 42 11. Voor beeld op hoge resolutie: zie de perssite. Bijgevoegde beelden zijn vrij voor gebruik in relatie tot dit bbericht.

 

     
 
Bijlagen
frank_van_rijn_1981_009.jpg
kees_lucassen.jpg
mini_expedities.jpg
tjerk_ridder_en_lodewijk.jpg