Algemene teksten Fiets en Wandelbeurs 2020

 

Vrij te gebruiken voor persberichten en aankondigingen

 

Algemene tekst Fiets en Wandelbeurs 2020, 573 woorden, 3872 tekens 
Beeld: zie de sfeerbeelden en campagnebeelden


De Fiets en Wandelbeurs… natuurlijk!


Jaarbeurs Utrecht is op 28-29 februari en 1 maart 2020 het decor voor de 16e Fiets en Wandelbeurs. Inspirerende bestemmingen, nieuwe routes, juweeltjes van arrangementen en outdoormateriaal: het is er allemaal te vinden. Themaland van deze editie is Duitsland.

Is ‘duurzaamheid’ belangrijk voor je? Dan kun je dit event niet links laten liggen. Wandelaars en fietsers laten traditioneel een kleine ‘footprint’ achter, ze volbrengen hun tochten op eigen kracht. Maar ook op fiets- en wandelgebied kun je natuurlijk verder ‘vergroenen’. Op de beurs tref je tal van voorbeelden voor klimaatvriendelijke, duurzame accommodaties en vakantie-arrangementen.

Themaland Duitsland

Ook Themaland Duitsland laat zich van zijn groene kant zien en presenteert de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. Wist je dat maar liefst een derde van het landoppervlak beschermd natuurgebied is? 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCObiosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes.

Volg bijvoorbeeld de ‘Jonge Donau’ vanaf de bron in het Zwarte Woud tot aan Passau, op diverse wandelroutes zoals de Donau-Panoramaweg of de Donau-Zollernalb-Weg. Of stap op de pedalen en vergaap je aan het prachtige landschap op de 600 km lange Donauradweg. Onderweg kom je langs historische steden zoals Ulm en Regensburg en tal van bezienswaardigheden, waaronder het Klooster Weltenburg en het imposante monument Walhalla. Bovendien is Duitsland zeer betaalbaar én dichtbij, waardoor je ook nog eens je ecologische voetafdruk beperkt.

Avonturen om de hoek

De beurs is befaamd om haar lezing- en workshopprogramma, dit omvat in totaal 150 presentaties voor drie dagen! En ook hier speelt ‘duurzaamheid’ een rol; veel lezingen gaan over tochten en bestemmingen ‘om de hoek’. Zo neemt Wanda Catsman je mee op haar wijnwandelingen door Nederland, geeft Wandelnet een impressie van de tocht over de Westfriese Omringdijk en vertelt schrijver Herman Vuijsje over zijn voettocht langs de Nederlandse kust. Verder weg van huis is het verhaal over de Sahara-expeditie van good old Frank van Rijn, al fietste Frank daar wel zelf naartoe.

Er is een aparte zaal voor lezingen over themaland Duitsland. Onder anderen Joost Vermeulen vertelt daar over ‘Wandelen langs de Limes (de Romeinse grens)’ en Rutger Burgers verhaalt over de Europese route E3, die deels door Duitsland loopt. Ook het fietsen langs de vele mooie Duitse rivieren komt aan bod.

Pelgrimsplein, Infomarkt & Mountain Xperience

Pelgrimsreizen blijven populair en de start van zo’n tocht begint op het Pelgrimsplein, waar ervaren reizigers je bijpraten over routes en accommodaties. Daaromheen staan aanbieders van pelgrimsreizen. Ook in het lezingprogramma is er volop aandacht voor tochten naar bedevaartsoorden als Rome of Santiago de Compostella. Een vast onderdeel vormt de infomarkt Wandelaars informeren Wandelaars en Fietsers informeren Fieters. Op internet is veel informatie te vinden, maar de beste tips en adviezen krijg je nog altijd van je collega-fietsers en -wandelaars.

Zoek je het graag hogerop? Voor (aanstaande) bergwandelaars is er het paviljoen Mountain Xperience, met workshops over navigatie, uitrusting, rugzak inpakken, tochtenplanning en meer. Natuurlijk is er nog veel meer te beleven op het evenement. Ontdek nieuwe bestemmingen en routes, bekijk de nieuwste outdoor-collecties en proef de Duitse specialiteiten op het Themalandland-terras. Het grote fietsparcours biedt alle gelegenheid de nieuwste trekkingbikes en e-bikes uit te proberen. Kortom: test, beleef & geniet.

Fiets en Wandelbeurs
28-29 februari, 1 maart 2020
Jaarbeurs Utrecht
10.00 – 17.00 uur
www.fietsenwandelbeurs.nl

Inclusief toegang tot E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux

 

Algemene tekst Fiets en Wandelbeurs 2020, 380 woorden, 2578 tekens
Beeld, zie de sfeerbeelden en campagnebeelden

De Fiets en Wandelbeurs… natuurlijk!


Jaarbeurs Utrecht is op 28-29 februari en 1 maart 2020 het decor voor de 16e Fiets en Wandelbeurs. Inspirerende bestemmingen, nieuwe routes, juweeltjes van arrangementen en outdoormateriaal: het is er allemaal te vinden. Themaland van deze editie is Duitsland.

Is ‘duurzaamheid’ belangrijk voor je? Dan kun je dit event niet links laten liggen. Op de beurs tref je tal van voorbeelden voor klimaatvriendelijke, duurzame accommodaties en vakantie-arrangementen.

Themaland Duitsland

Ook Themaland Duitsland laat zich van zijn groene kant zien en presenteert de mooiste natuurgebieden aan de andere kant van de grens. Wist je dat maar liefst een derde van het landoppervlak beschermd natuurgebied is? 16 nationale parken, 105 natuurparken en 16 UNESCO-biosfeerreservaten liggen klaar om ontdekt te worden. Dat kan perfect op de meer dan 200.000 kilometer aan wandelroutes of meer dan 200 lange-afstandsfietsroutes. Volg bijvoorbeeld de ‘Jonge Donau’ vanaf de bron in het Zwarte Woud tot aan Passau, op diverse wandelroutes zoals de Donau-Panoramaweg of de Donau-Zollernalb-Weg. Of stap op de pedalen en vergaap je aan het prachtige landschap op de 600 km lange Donauradweg.

Avonturen om de hoek

De beurs is befaamd om haar lezing- en workshopprogramma, dit omvat in totaal 150 presentaties voor drie dagen! En ook hier speelt ‘duurzaamheid’ een rol; veel lezingen gaan over tochten en bestemmingen ‘om de hoek’. Zo neemt Wanda Catsman je mee op haar wijnwandelingen door Nederland, geeft Wandelnet een impressie van de tocht over de Westfriese Omringdijk en vertelt schrijver Herman Vuijsje over zijn voettocht langs de Nederlandse kust. Er is een aparte zaal voor lezingen over themaland Duitsland.

Pelgrimsplein, Infomarkt & Mountain Xperience

Pelgrimsreizen blijven populair en de start van zo’n tocht begint op het Pelgrimsplein, waar ervaren reizigers je bijpraten over routes en accommodaties. Ook in het lezingprogramma is er volop aandacht voor tochten naar bedevaartsoorden als Rome of Santiago de Compostella. Een vast onderdeel vormt de infomarkt Wandelaars informeren Wandelaars en Fietsers informeren Fieters. Zoek je het graag hogerop? Voor (aanstaande) bergwandelaars is er het paviljoen Mountain Xperience, met workshops over navigatie, uitrusting, rugzak inpakken, tochtenplanning en meer. Kortom: test, beleef & geniet op de 16e Fiets en Wandelbeurs.

Fiets en Wandelbeurs
28-29 februari, 1 maart 2020
Jaarbeurs Utrecht
10.00 – 17.00 uur
www.fietsenwandelbeurs.nl

Inclusief toegang tot E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux


Algemene tekst Fiets en Wandelbeurs 2020, 109 woorden, 732 tekens
beeld: zie de sfeerbeelden en campagnebeelden

De Fiets en Wandelbeurs… natuurlijk!


Jaarbeurs Utrecht is op 28-29 februari en 1 maart 2020 het decor voor de 16e Fiets en Wandelbeurs. Inspirerende bestemmingen, nieuwe routes, juweeltjes van arrangementen en outdoormateriaal: het is er allemaal te vinden. Themaland van deze editie is Duitsland, dat de mooiste natuurgebieden en fiets- en wandelroutes aan de andere kant van de grens presenteert. Het lezing- en workshopprogramma van de beurs is befaamd en omvat meer dan 150 presentaties. Kortom: test, beleef & geniet op de 16e Fiets en Wandelbeurs.

Fiets en Wandelbeurs 28-29 februari, 1 maart 2020
Jaarbeurs Utrecht 10.00 – 17.00 uur
www.fietsenwandelbeurs.nl

Inclusief toegang tot E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux