Vernieuwd programma!

Lees dit online.


Dichtbij, ver weg en alles daartussen...

Het lezing- en workshopprogramma van de Fiets en Wandelbeurs omvat maar liefst 160 presentaties in drie dagen. Ervaren reizigers nemen je op 1, 2 en 3 maart in Jaarbeurs Utrecht mee naar alle uithoeken van deze planeet.

 

Opvallend is de aandacht voor het Midden-Oosten. Een onderschatte wandelbestemming, want ook daar heb je fantastische lange-afstandspaden. Wim Balvert belicht de Lebanon Mountain Trail (LMT), die je 470 kilometer dwars door Libanon voert. En Stefan Szepesi vertelt over Zeven Pilaren van Schoonheid, zeven prachtige wandelgebieden in het Midden-Oosten die hem inspireren.

 

Enkeltje Málaga

Kees Lucassen, de reislustige oud-hoofdredacteur van het ter ziele gegane magazine Op Pad, heeft twee lezingen op het programma staan. Totaal onverwacht ging zijn zoon Jelle (13) mee op de fiets naar Parijs, een echt multigeneratieavontuur. Maar ook nam Kees een enkeltje Málaga en fietste daarna richting Toulouse in juli, een maand die nog heter was dan gedacht.

 

Van Rijn en Schuijt

Good old Frank van Rijn, dé icoon op fietsreisgebied, is er ook weer bij met zijn kenmerkende humor en meeslepende avonturen. Dit keer vertelt hij over zijn tocht door Marokko, waar hij op een eerdere reis nog werd geconfronteerd met lastige tapijt- en souvenirverkopers. Een andere goede bekende is Eric Schuijt van De Vakantiefietser in Amsterdam, die samen met Carla van Tatenhove het Andesgebergte doorkruiste. Ze maakten daarbij indrukwekkende foto's en drone-beelden.
 

E-bakfietsavontuur

Met twee kleine kinderen en twee elektrische bakfietsen op vakantie? Elsbeth Vermeulen en Oscar Hinze gingen de uitdaging aan en fietsten vanuit hartje Amsterdam naar de Spaanse grens. Een onvergetelijk avontuur én een goede test voor de (on)mogelijkheden van het reizen per elektrische bakfiets.

 

Mountain Xperience

Een nieuw element is Mountain Xperience, een apart paviljoen voor bergwandelaars met een eigen programma. Fotograferen, wildkamperen, bergwandelen met kinderen, navigatie met gps en kaart en kompas, het komt allemaal naar voren in twee workshoplocaties, powered by Bergen Magazine en de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging, de NKBV.
 

Kijk voor het volledige programma op www.fietsenwandelbeurs.nl.

Noot voor de redactie Voor meer informatie over dit persbericht: Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com. Bijgevoegde foto's zijn vrij voor gebruik in relatie tot dit bericht. Voor beelden op hoge resolutie: Eric Schuijt, Kees Lucassen, Mountain Xperience en Lebanon Mountain Trail

Bijlagen
ericargentinie1m_lr.jpg
kees__c__kees_lucassen_lr.jpg
matthieu_veldhuis_mountain_xperience_wildkamperen_in_de_bergen_lr.jpg
wimbalvert_lr.jpg