Vernieuwd programma!

Lees dit online.


Oostzeeroute is Fietsroute van het Jaar

De N8 Oostzeeroute in Denemarken is uitverkoren tot Fietsroute van het Jaar 2019. Op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Jaarbeurs Utrecht reikte de jury de bijbehorende trofee uit aan vertegenwoordigers van de route.

 

De Oostzeeroute is 820 km lang en daarmee de langste nationale fietsroute van Denemarken. Via maar liefst twaalf eilanden, acht bruggen en vijf overtochten volgt de fietser de kustlijn, die de ene keer lieflijk is en de andere keer wild. Van zandstranden tot kliffen. De route bestaat al jaren, maar is ingrijpend vernieuwd en heeft de vorm van een liggende 8 gekregen.

 

Nieuwe fietspaden

'Een groot deel van de route is zeer rustig', aldus het juryrapport. 'Er zijn nieuwe fietspaden aangelegd, die ver weg van de autowegen liggen. De bewegwijzering is uitstekend. Aan voorzieningen is ook goed gedacht, met picknickplekken, koffietentjes, B&B’s en campings.'

 

Genomineerde routes

De jury had eervolle vermeldingen én een certifcaat voor vier andere genomineerden voor de trofee: Ciro Bike Trail in Bosnië-Herzegovina, La Véloscénie in Frankrijk, Romeinse Limesroute in Nederland en de Sydostleden in Zweden.
 

De N8 Oostzeeroute is de opvolger van de Kattegattleden in Zweden, de Fietsroute van het Jaar 2018. De leden van de jury: Wouter Bazen, Jessica de Korte, Luc Oteman en Bert Sitters.

 

De Fietsroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs. Het doel is om overheden en regionale toeristische diensten te stimuleren om aantrekkelijke, meerdaagse fietsroutes aan te leggen.

Noot voor de redactie Voor meer informatie over dit persbericht: Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com. Bijgevoegde foto's zijn vrij voor gebruik in relatie tot dit bericht onder vermelding van de credit: ©Jessica de Korte. Voor beelden op hoge resolutie: zie de perspagina

Bijlagen
c_jessica_de_korte_oostzeeroute01.jpg
c_jessica_de_korte_oostzeeroute03.jpg
c_jessica_de_korte_oostzeeroute07.jpg
c_jessica_de_korte_oostzeeroute_26.jpg