Lees dit online.

3 februari 2019

Levendige editie Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo

De combinatie van Fiets en Wandelbeurs, E-bike Challenge en Mount Expo heeft afgelopen weekend 15.218 bezoekers getrokken. Twee dagen lang stond Flanders Expo in het teken van een enorm aanbod op het gebied van fietsen, wandelen, e-bikes en bergsporten.

 

Met een ticket voor een van deze events, konden liefhebbers ook de andere twee bezoeken. Dat leverde een levendige wisselwerking op tussen de beurzen, die sinds 2017 samenwerken onder de noemer ‘Hicle Outdoor’.

Bezoekers van de Fiets en Wandelbeurs namen benieuwd een kijkje bij Mount Expo, het event van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF), en vice versa. En de bezoekers van de E-bike Challenge oriënteerden zich op mooie routes en fietsbestemmingen bij de ‘buur’ Fiets en Wandelbeurs.

Vijf fietsparcoursen

In Hal 1 waren - uniek in België - maar liefst vijf parcoursen ingericht voor allerlei soorten fietsers: voor trekkingbikes, e-bikes, speed pedelecs, mountainbikes, kinder-mtb en kinderfietsen. Duizenden voelden de elektrische paradepaardjes van ruim 25 merken aan de tand en zoefden op en af de aangelegde fietsbruggen.

Stuntfietser

Op de Fiets en Wandelbeurs trokken de kunsten van de Poolse stuntfietser Krystian Herba de aandacht. Ook de workshopstraat van de Vakantiefietser vzw en de wandelinfomarkt van Grote Routepaden leverden weer veel fiets- en wandelinspiratie op, alsook het lezingprogramma met circa 50 presentaties per dag. Populair waren de reportages van onder anderen Wouter Deboot over de Trans America Bicycle Trail en de lezing van Christophe Deblaere over wandelen op IJsland.

Hicle Family Route

Voor kinderen was er de Hicle Family Route. Deze liep langs tal van leuke activiteiten en stands die voor jonge gezinnen interessant zijn. De boulderwand, een avontuurlijk touwenparcours, de kinderfietsparcoursen, fiets je schilderij en andere activiteiten zorgden voor een afwisselend aanbod, waar honderden kinderen gebruik van maakten.

Het fiets- en wandelspektakel verhuist nu naar Jaarbeurs Utrecht, waar op 1, 2 en 3 maart de Fiets en Wandelbeurs, E-bike Xperience en Bike MOTION Benelux plaatsvinden.

Noot voor de redactie: Voor meer informatie over dit persbericht, Stefan Maas, stefan@fietsenwandelbeurs.com, M +31 6 57 16 42 11. Foto: ©Yel Ratajczak.

Bijlagen
fietsparcours___yel_ratajczak.jpg