+
 

Lees dit online.

 


15 februari 2020

 

Waas- en Reynaertland 'beste wandelroute' van 2020

Het Streek-GR Waas- en Reynaertland is op de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent uitgeroepen tot Wandelroute van het Jaar 2020, de uitverkiezing van de ‘beste wandelroute’ in de Benelux.


De grensoverschrijdende route kwam als winnaar naar voren uit een shortlist van drie. De twee overige kandidaten waren het Gilbert van Schoonbekepad (Antwerpen - Veenendaal) en het Nieuw Waterliniepad in Nederland.


Het Streek-GR loopt van Lokeren in de provincie Oost-Vlaanderen via Beveren en Sint-Niklaas naar Hulst in de provincie Zeeland. Na 20 jaar werd de route volledig vernieuwd en uitgebreid, met speciale aandacht voor de doortocht van heel wat nieuwe natuurgebieden. De route is niet alleen 73 km langer geworden, het traject tussen Lokeren en Temse is helemaal nieuw. En het oude parcours is op veel plaatsen grondig hertekend.

Juryrapport

De Belgisch-Nederlandse jury kwam tot haar oordeel nadat ze alle routes van de shortlist had nagelopen. Volgens het juryrapport zijn het de extra troeven die het pad tot winnaar maakten, zoals de goed gedocumenteerde en mooie topo-gids, die het pad in beide richtingen beschrijft, en de duidelijke geelrode bewegwijzering. Ook het geheel nieuwe gedeelte tussen Lokeren en Temse en de verwijzingen naar het dierenepos Reynaert de Vos uit de 13e eeuw, zijn volgens de jury een plus.


De Wandelroute van het Jaar is een initiatief van de Fiets en Wandelbeurs, die hiermee de aanleg van kwalitatief goede routes wil stimuleren. De jury bestaat uit: Gilbert Roels (voorzitter), Christina Bloem , Wanda Catsman en Isabelle Franssen.

 

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit persbericht, Stefan Maas, e stefan@fietsenwandelbeurs.com, m + 31 (0)6 57 16 42 11. Voor beelden op hoge resolutie, zie de perssite.

 

     
 
Bijlagen
reynaertpad_cover_2.jpg
___martine_goossens_klein.jpg