+
 

Lees dit online.

 


12 februari 2020

 

De Fiets en Wandelbeurs… Natuurlijk!

Komend weekend gaat het nieuwe fiets- en wandelseizoen van start met de 9e Fiets en Wandelbeurs in Flanders Expo in Gent. Inmiddels is de opbouw van de beurs begonnen en maakt fiets- en wandelminnend Vlaanderen zich op voor het tweedaagse spektakel.


Op de beurs valt een wereld aan bestemmingen en routes te ontdekken, maar daar blijft het niet bij. Bezoekers hebben ook toegang tot E-bike Challenge, het enige grote e-bike-testevent van België, en Mount Expo, het event van de Klim- en Bergsportfederatie (KBF).

Fiets LBL en ontdek Wallonië

Ook in de grote stand van Wallonië (1.B28) is er het nodige te beleven. Klim op een van de twee ‘fietssimulatoren’ en beleef het mythische parcours van de wielerwedstrijd Luik-Bastenaken-Luik. Naast fietsen kunnen de bezoekers ook genieten van een ontspannende massage, aangeboden door Dolce by Wyndham La Hulpe Brussels, dat onder meer verblijven op maat aanbiedt voor hardlopers en fietsliefhebbers. Je maakt dan tevens kans een Hike & Bike Deluxe-verblijf voor twee personen te winnen.

Frankrijk: vive le vélo

Frankrijk timmert hard aan de weg op fietsgebied; de afgelopen jaren zijn tal van prachtige lange-afstandsroutes uitgezet. In de stand van ‘Fietsroutes in Frankrijk’ (1.B18) kun je kennismaken met onder meer EV1- La Vélodyssée, Le Canal des 2 Mers à vélo, Le Tour de Gironde à vélo, La Flow vélo en Le Tour de Creuse à vélo.

Roger, de expo-wolf

Wie altijd een echte wolf van dichtbij heeft willen zien, kan zondag bij de stand van Nationaal Park Hoge Kempen (1.A.28) expo-wolf ‘Roger’ komen bekijken. Zeer uitzonderlijk! Roger is een van de eerste wolven die terug in Kempen en Maasland gespot werd, maar werd helaas een verkeersslachtoffer. Neem tijd voor een #wolfie met Roger.

Op pad in… Oeganda

Bij de talloze kleine reisorganisaties zijn elke editie weer verrassende deelnemers te ontdekken die meer bieden dan alleen ‘een vakantie’. Wat te denken van AllRide Afrika, dat fietsvakanties in Oeganda organiseert. Je gaat er op pad onder begeleiding van een Belgisch-Oegandees team. Bij de bestemmingen dichter bij huis, is Himmerland Denmark een van de nieuwe deelnemers, een prachtige regio om fietsend of wandelend te ontdekken.

Velo Malopolska

Polen had al de Green Velo (2.000 km) als aandachtstrekker, en daar komt een nieuw fietsnetwerk bij: Velo Malopolska. In de provincie Klein-Polen kunnen fietsers gebruikmaken van bijna 1.000 km aan goed gemarkeerde paden. Het netwerk is overigens nog niet helemaal af, maar een deel is al prima berijdbaar. Op de beurs omlijst Krystian Herba het Poolse fietsgeweld met bloedstollende stunts, op het geluid van pompende muziek.

Wandelroute van het Jaar

De ontknoping nadert van de strijd om de Wandelroute van het Jaar 2020. Er zijn nog drie kanshebbers over: het Gilbert van Schoonbekepad (Antwerpen-Veenendaal), Streek-GR Waas- en Reynaertland en Nieuw Waterliniepad. Zaterdag a.s. vanaf 11 uur, in de Sky Lounge van Flanders Expo, maakt de jury de uitslag bekend en is er een presentatie van de winnende route. Het publiek is daarbij van harte welkom.


Meer informatie: www.fietsenwandelbeurs.be.

 

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit persbericht, Stefan Maas, e stefan@fietsenwandelbeurs.com, m + 31 (0)6 57 16 42 11. Eventuele credits staan in de naam van het fotodocument. Voor meer beeldmateriaal (ook op hoge resolutie), zie de perssite.

 
     
 
Bijlagen
fwbv_c_fotoboom_nl_stuntfietser_herba_01.jpg
wallonie__fietssimulator_2_2.jpg
wolf.jpg