Lees dit online.

 

21 april 2021


Over dolende reizigers, pelgrims en avonturiers

Tal van bestemmingen passeren de revue in het lezingprogramma van de Fiets en Wandelbeurs Online Experience. Ruim vijftig ervaren Vlaamse en Nederlandse fietsers en wandelaars nemen je vrijdag 23 en zaterdag 24 april mee op hun tochten tijdens hun presentaties.

Sven Ornelis: wandelpassie

Een bekende naam in het programma is Sven Ornelis, radio-dj, foodblogger en columnist. Al jaren is hij ook een overtuigde en licht fanantieke wandelaar. Op de Online Experience vertelt hij graag over zijn passie. Wandelen hielp Sven bijna tien jaar geleden om meer dan 30 kilo overgewicht te verliezen. Intussen is het zijn dagelijkse verslaving geworden en wandelt hij ruim 100 km per week.

Kristien Hansebout: buitengewoon Wallonië

Ook Kristien Hansebout heeft – zij het in kleinere kring – een reputatie opgebouwd met haar boeken over Wallonië en de Ardennen. Voor haar nieuwste boek ging zij op zoek naar 365 buitengewone plekken in die gebieden, een voor elke dag in het jaar. In haar lezing presenteert ze wandel- en fietstochten die langs deze minder bekende pareltjes lopen.

Dirk Huyghe: Indische Himalaya

Fietsreiziger Dirk Huyghe van de Vakantiefietser vzw dompelt je met zijn videoreportage ‘Doorheen de Indische Himalya’ onder in een totaal andere wereld. Samen met Jan Goedertier ondernam hij een fietstocht in de omgeving van Kinnaur en Spiti. Een prachtig gebied in de staat Himachal Pradesh, dat zeker niet moet onderdoen voor andere, méér bekende gebieden in de Himalaya-regio. De reportage valt uiteen in deel 1 op vrijdag en deel 2 op zaterdag.

Govaka & Pasar groepsreizen

Het programma geeft je ook een indruk van enkele groepsreizen van Govaka & Pasar. Zo vertelt Karel Meuleman over wandelen in Montenegro, Luc Delodder geeft een impressie van wandelen op Lanzarote en Eric Van Goethem schetst een beeld van wandelen in het Noord-Engelse Lake District. Luc Van Laere geeft onder meer een presentatie over de wandelreis van Assisi naar Rome.

WeLeaf: op wereldreis

De Nederlands-Vlaamse combi WeLeaf, ofwel Zoë Agasi en Olivier Van Herck, trekt al jaren enthousiast de wereld over en vertelt graag over haar belevenissen. De twee zeilden de Atlantische Oceaan over, fietsten naar het einde van de wereld, doorkruisten heel Zuid-Amerika, wandelden de Appalachian Trail en nog veel meer. Zelf zeggen ze: “De fiets is onze leermeester, ons kompas en onze vrijheid op deze weg.”

Herman Cole: pelgrimstocht Marinus Geubels

Reisauteur en taalanimator Herman Cole vertelt hoe hij de reisdagboeken uit 1780 van pelgrim Marinus Geubels ontdekte. Meer dan drie jaar rondtrekken, over een afstand van meer dan vijfduizend kilometer. Waarom wou Cole daar een vrije hertaling van publiceren? De reisauteur licht het graag toe tijdens een boeiend relaas.


Dit is maar een kleine greep uit het lezingprogramma. Kijk voor meer informatie op: www.fietsenwandelbeurs.nl/online-experience.

 

 

Noot voor de redactie: voor meer informatie over dit persbericht, bel of mail Stefan Maas, E press@hicle-events.com, M +31 6 57 16 42 11. Bijgevoegd beeld is vrij te gebruiken in relatie tot dit bericht. De pers kan zich accrediteren voor de Online Experience. Stuur hiervoor een mail naar stefan@hicle.com o.v.v. persaccreditatie en met vermelding van naam en medium. 

     
 
Bijlagen
govaka___pasar_wandelen_in_montenegro.jpg
herman_cole.jpg
indische_himalaya___dirk_huyghe.jpg
kristien_hansebout.jpg
portret_dirk_huyghe.jpg
sven_ornelis.jpg
weleaf.jpg